{ "title": "Defne Çayı", "image": "https://www.defneyapragi.gen.tr/images/defne-cayi.gif", "date": "21.01.2024 15:59:21", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "
Defne Çayı, insan sağlığına çok faydalı olduğu için ve insan vücudu üzerinde bulunan fazla suyu attığı için sık sık tüketilmesi gerektiği insanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Defne yaprağı etli yemeklerde tüketilirken, kurutularak çayı yapıldığı zaman birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden sizler de haftada iki ya da üç kez Defne Çayı tüketebilirsiniz. Eğer, mide rahatsızlığınız varsa çok fazla tüketilmemesi gerekmektedir. Hamile ve emziren annelerin de kullanmaması gerekmektedir. Aynı zamanda da alerjisi olanların tüketmemesi gerekmektedir.

Defne Çayı Nasıl Yapılır?

Defne yapraklarını toplayarak, iyice teker teker yıkamanız gerekmektedir. Birkaç tutam defne yaprağınız çaydanlığın içine atarak kaynatınız. Kaynadıktan sonra, birkaç dakika demlemesi için bırakın ve kolayca içebilirsiniz. Bu çay için şeker kullanmanız önerilmemektedir. Ama tatlı olmasını istiyorsanız. Bir çay kaşığı bal koyabilirsiniz.
Başka bir yol ise Yazın defne yapraklarını topladıktan sonra, güzelce yıkayınız ve güneşte kurutunuz. Bir kavanozda saklayınız. Eğer kurutamıyorsanız, aktarlarda kurutulmuş Defne yaprağı alabilirsiniz. Bir çaydanlığa suyu koyarak kaynatınız. Su kaynadığı zaman içerisine iki yemek kaşığı defne yaprağı koyunuz ve demlenmesini bekleyin. Ardından şeker kullanmadan içebilirsiniz. Tadı acı olarak damak tadınıza uygun olmuyorsa, 1 çay kaşığı süzme bal ya da 3 çay kaşığı süt damlatabilirsiniz.

Defne Çayının Faydaları Nelerdir?

" } ] }