{ "title": "Defne Yaprağı Suyu", "image": "https://www.defneyapragi.gen.tr/images/defne-yapragi-suyu.jpg", "date": "21.01.2024 08:53:34", "author": "Onur Canatar", "article": [ { "article": "
Defne Yaprağı Suyu, yorgunluk, bronşit, uyutucu, hazım ettirici, mikrop öldürücü, spazm çözücü, idrar söktürücü, mide bağırsak gazı söktürücü, nefes açıcı, terletici, uyarıcı ve hazmettirici özelliği vardır. Soğuk algınlığı nedeniyle meydana gelen kırgınlık ve romatizma ağrılarına faydalıdır. Hamilelere yasaktır. Ağrıların nedenlerini doktora danışarak muhakkak öğrenin.

Yeşil, hiç dökülmeyen aromatik kokuya sahip yaprakları et, balık, çorba, balık gibi yemeklerde koku vermek için tüketilir. Avrupa'da zeytinyağında konserve edilen mantarların içerisinde mutlaka birkaç defne yaprağı olur. Defne yağı taze meyvelerden ve yapraklarından alınır. Kaynatıldıktan sonra ezilip süzülerek yağı alınır. Tıbbi olarak da tüketilir. Fazla kullanılmamakla beraber meyvesi iyi bir baharattır. Defne sabunu da defne yağından elde edilir. Taze meyvelerden ve yapraktan kaynadıktan belli bir süre sonra ezilip alınan yağdan elde edilir. Mikrop öldürücü etkisinden ötürü yararlıdır. Hatay yöresinde halen yapılmaktadır ve kullanılır. Gebelik durumunda defne kullanılmamalıdır. Yukarıda açıklaması yapılan, Türkiye'de birçok yerinde yetişen Akdeniz defnesi (L. Nobilis) dışındaki diğer defne çeşitleri zehirlidir. Defne yaprakları keskin kokusuyla ağızda çiğnenirse ağız kokularını yaraları söker. Baharlı lezzetiyle indirim salgılarını arttırır.

Defne Yaprağı Suyu Faydaları Nelerdir?
Defne Yaprağı Suyu Nasıl Kullanılır?

Çeyreği defne yaprağı suyu ile doldurulmuş çay bardağını suyla tamamlayıp içiniz. Günde üç çay bardağı içilir. Yemekten sonra 1 kahve fincanı içilir.

Uyarı! Düşüğe neden olabilir. Bunun için gebe bayanlarda kullanılmaması lazım. Ancak doğum sırasında kullanılır ise doğumu kolaylaştırır ve çabuklaştırır.
" } ] }