Defne meyvelerinden elde edilen defne yağı ise antiseptik özelliğe sahiptir. Defne yaprakları çorba, balık ve et gibi yemeklere koku vermek içinde kullanılır. Defne yaprağı, genellikle rahatlayabilmek, stresi azaltabilmek, bulantıyı azaltmak, lohusalık dönemlerinde ise vücudun süt oranını artırmak kullanılabilir; ancak hamilelik esnasındaki kullanımı SAKINCALI olabilir; MUTLAKA DOKTORUNUZA DANIŞINIZ! Ancak aynı çaydan günde beş bardak içilmesi zarar vermektedir. Dolayısıyla bazı bitkiler tansiyonu yükseltir ve metabolizmayı hızlandırarak enerji kaybına sebep olmaktadır. Öyle ki hamilelikte bebeğin gelişimi için anne adayının enerjiye ihtiyacı vardır.
Bu yüzden anne adayları aynı bitki çayından günde iki fincandan fazla içilmemesi gereklidir. Farklı çaylar içilir ise günde beş fincanı geçmemelerinde yarar vardır. Mesela yeşil çay hamilelikte önerilmez, kekik çayı ise tansiyonu yükselttiği için kullanılmamalıdır. Ancak rezene, yasemin ve papatya çayları içilebilir. Adaçayı hamileler için ZARARLIDIR. Hamilelikte defne yaprağı, tüketilmemesi önerilir.